Dag 1: Blanden – Orléans (461 km ….. met de auto)
We besluiten rond 8 uur te vertrekken omdat we mikken op een aankomst in Orléans rond 14:00 uur. De grote onbekende in deze inschatting is de situatie op de Parijse Boulevard Peripherique. We hopen dat dit op een zaterdag zou moeten meevallen, en onze hoop wordt bewaarheid. Het verkeer verloopt erg vlot waardoor we al rond 13:00 in de buurt van Orléans zijn, een sanitaire en eetstop ten spijt. Net voor het binnenrijden halen Erik & Mien ons in en Georges & Anne blijken ook al in Orleans te zijn. Dat zit dus goed. We nemen al de tijd van de wereld om de valiezen en de fietsen bij de receptie af te geven en stappen naar het point d’acceuil van de parkings van Orléans om onze forfait voor de ondergrondse parking op te halen. 36 € voor een hele week ondergronds te parkeren is een bargain in vergelijking met wat Belgische steden aanrekenen. Na de auto een plaatsje gegeven te hebben wandelen we door Orleans op zoek naar een terrasje en een restaurant voor de avond. Beiden lijken moeilijker dan verwacht vooral omwille van het Rue des Bouchers gehalte van de Rue de Bourgogne. Uiteindelijk slagen we er toch in de dorstigen te laven en de hongerigen te spijzen maar de bekroning van de avond wacht ons echter in het hotel. We besluiten op het dakterras van het hotel nog een thee / een glas wijn te nuttigen. Het uitschenken van de thee verloopt vrij vlotjes. Het uitschenken van de wijn is echter een ander paar mouwen. De receptioniste / baarmoeder heeft hiervoor namelijk een zeer gesofistikeerde machine dat de cartouche (equivalent met één glas) wijn herkent als Sancerre, Chateauneuf du Pape, Chinon of Crozes Hermitage … en de wijn, op basis van deze herkenning, op de juiste temperatuur brengt alvorens die af te leveren in het glas dat de hele tijd geduldig onderaan het machine staat te wachten. Wij zijn duidelijk iets ongeduldiger dan het wachtende glas omdat het hele proces uren lijkt te duren. Zelfs de baarmoeder is verveeld met de duur van het proces en verontschuldigt zich voor haar machine (spraaktechnologie zit er (nog) niet in). De inhoud van het eerste glas is bijna verdampt tegen de tijd dat het tweede glas het proces doorlopen heeft. Enfin, uiteindelijk kunnen we de avond, met een glas wijn in de hand, op het dakterras afsluiten en kunnen we alles in gereedheid brengen voor de eerste etappe die ons morgen naar via Chambord naar Tours en Sologne zal brengen.
Ziezo, dat is het voor dag één.
Nog een goede avond / nacht / morgen
Reacties
Reacties
Ik ga jullie een goed restaurant doorsturen in hartje Orleans voor de terugweg. Geniet van jullie fietstocht !
Goeie trip , met veel zon en geen “ongelukjes”• reis in gedachten mee ?
Allez hop jullie zijn vertrokken. Ja reizen is avontuur he
Goede reis!
Bon voyage !
Vooruit met de geit en gazze met de benen, en rijd je tank niet leeg?
Nelly
Wat een wonderlijk wijntoestel. Wat is de naam ervan?
Nu nog de geschoren benen insmeren, het zeemvel op de juiste plaats en trappen maar.
Goede vaart en de wind vanachter ! Rije mannen, rije…’
Reageer
Laat een reactie achter!
- {{ error }}